Meer dan 60 jaar ervaring & expertise
Wie zijn we

Pluimveeslachterij KLAASEN & Co is gespecialiseerd in het slachten en versnijden van soepkippen (oude leghennen). Onder onze eigen merknaam PLUVERA bieden wij wereldwijd een assortiment van diepvries soepkippen en soepkippendelen aan. Sinds tientallen jaren zijn onze soepkippen een vertrouwd product in heel Europa, Centraal- en West-Afrika en Azië.

Het PLUVERA soepkippenvlees is uiterst geschikt als grondstof voor de vleesverwerkende industrie. In nauwe samenwerking met onze industriële partners en afnemers zoeken we steeds naar producten op maat, geschikt voor specifieke toepassingen en in de gewenste conditionering.

De uitgesproken “kip”-smaak van de soepkip, haar stevige structuur en de kennis van onze mensen geven aan de PLUVERA producten ongekende toepassingsmogelijkheden voor smaakvolle en voordelige bereidingen.

Dankzij gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers, continue technische innovatie, strenge kwaliteitscontrole en betrouwbare producten is PLUVERA uitgegroeid tot een internationaal toonaangevende producent van soepkippen.

Missie

Bij Klaasen & Co zetten we ons, als familiaal gedreven organisatie, actief en op een winstgevende manier in, voor de realisatie van:

  • het duurzaam verwaarden van (bij)producten uit de pluimvee-industrie tot een kwalitatief eindproduct om de lokale en wereldmarkt te bedienen.
  • waardig werk en economische groei door, in een lokale context, in te zetten op werkbaar werk voor onze medewerkers, met een grote diversiteit.
Geschiedenis
Onze wortels brengen ons terug naar 1930, wanneer Jos Klaasen en Maria Donckers de basis leggen van een succesvol en dynamisch familiebedrijf. Zij beginnen eenvoudig met het houden van kippen en zijn al vrij snel lokaal gekend voor hun kippenvoer en eendagskuikens. De eerste broeikast bouwt Jos Klaasen nog eigenhandig. In 1939 starten zij met een eigen maalderij. De grote doorbraak volgt na 1945, wanneer de kinderen, en later de kleinkinderen, de krachten bundelen en het bedrijf versterken. In 1954 wordt de N.V. KLAASEN & Co opgericht en in 1960 ontstaat de pluimvee-slachterij, de laatste schakel naar de commercialisatie van een eigen merkproduct : PLUVERA. Al vrij snel specialiseert de pluimveeslachterij zich in het slachten en versnijden van soepkippen. En ruim 60 jaar later doet ze dat nog steeds …